Anderen helpen bij geldzaken:

Forte Geldzaken zoekt vrijwilligers

OVERBETUWE - Wist u dat veel mensen problemen hebben met hun huur of hypotheek doordat ze geen grip krijgen op brieven en rekeningen? En dat er mensen zijn die extra inkomsten mislopen omdat ze de aanvraagformulieren daarvoor te ingewikkeld vinden?

Wist u ook dat er bij Forte Welzijn enthousiaste vrijwilligers zijn die voor deze en andere zaken ondersteuning bieden?Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen zoeken we nieuwe vrijwilligers. Iets voor u? We helpen inwoners van Overbetuwe weer grip te krijgen op hun financiën en administratie. Dat doen we door samen met de hulpvrager aan de slag gaan bij het op orde brengen van de Thuisadministratie. Samen zorgen we voor inzicht in inkomsten, uitgaven en schulden. Ook ondersteunen we bij het invullen van lastige financiële formulieren en belastingaangifte, als daarvoor in de eigen omgeving geen hulp te vinden is. Ook is er een toeslagenspreekuur. We zijn er vooral voor inwoners met een laag inkomen en mensen die in de schulden zitten of dreigen te komen.

Wie zoeken wij?
U hebt affiniteit met de doelgroep, formulieren en financiële zaken. U kunt zich inleven in de situatie van een ander en veroordeelt niet, ook als die andere keuzes maakt. U bent een aanpakker, bent accuraat en hebt ervaring met het voeren van een financiële administratie. U wilt de basistraining van vier dagdelen volgen. Forte Geldzaken is onderdeel van Forte Welzijn en werkt samen met gemeente Overbetuwe en STMR. Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak met de coördinator van Forte Geldzaken, Foka Bruggema, en stuur een mail naar fortegeldzaken@fortewelzijn.nl.