Bibliotheek: Iedere donderdag speciaal open voor 'Ontmoeten' (foto: Eddie van Hattum)
Bibliotheek: Iedere donderdag speciaal open voor 'Ontmoeten' (foto: Eddie van Hattum) Foto: Eddie van Hattum

'Ontmoeten in Elst' in de bibliotheek

ELST - Als resultaat van de samenwerking tussen de drie Elster wijkplatforms en Bibliotheek Gelderland-Zuid opent de bibliotheek haar deuren vanaf donderdag 12 april tussen 10.00 en 12.00 uur.

Behalve lenen en terugbrengen van boeken is de bibliotheek aan het Europaplein dan tevens een laagdrempelige ontmoetingsplek voor alle Elstenaren. Iedereen is welkom en kan een bezoek aan de markt en het centrum combineren met een bezoek aan de bibliotheek. Toegang is uiteraard gratis en het eerste kopje koffie of thee wordt aangeboden. Er zijn altijd mensen die ‘in’ zijn voor een goed gesprek. Maar wie rustig een krantje, tijdschrift of een boek wenst te lezen vindt altijd wel iets van zijn of haar gading.

Sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties worden uitgenodigd deel te nemen aan het project. Dat kan bijvoorbeeld door activiteiten onder de aandacht van bezoekers te brengen. Bewoners uit Elst met een beperkte mobiliteit kunnen donderdagochtenden gebruikmaken van de Elster Boodschappenbus met onder andere stopplaats Europaplein. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Bel daarvoor op werkdagen tussen 09.00 en 10.00 uur naar de Algemene Hulpdienst Elst, 0481 374926.

Meer weten over het project ‘Ontmoeten in Elst’? Bel 06 23930249 of 06 12465542.