Na vijf jaar: Taalgrens voorbij

OCHTEN - Tweede pinksterdag 21 mei houdt de hervormde gemeente Ochten voor het vijfde jaar achtereen een openluchtsamenkomst in De Kuip bij Eethuisje De Veerstoep aan de Waalbandijk.

Zang en samenzang, gesproken woord en muziek wisselen elkaar af rond het thema: De taalgrens... voorbij! Iedereen, jong, ouder en oud is welkom. Het begint om 10.30 uur. Neem je eigen tuinstoel mee om verzekerd te zijn van een plek. Er is ruimte genoeg.

Beugels

in douche en wc

NEDER-BETUWE - Inwoners in Neder-Betuwe kunnen contact opnemen met Welzijn Rivierstroom voor een uitgebreide huistest waarin ook een advies staat over beugels in de douche en wc.

Welzijn Rivierstroom vindt het belangrijk dat inwoners nadenken over beugels in de douche en de wc, omdat dit helpt om vallen te voorkomen. Mensen die hun woning goed aanpassen hebben volgens veiligheid.nl veertig procent minder kans om te vallen. "Neem voor meer informatie en voor woonadvies contact op met Welzijn Rivierstroom op 0344 602337 of mail naar folkertkooistra@welzijnrivierstroom.nl. Op www.mijnhuisopmaat.nl staat alle informatie om zelf een huistest te doen."

Collecte voor

De Zonnestralen

ELST - De jaarlijkse collecte van stichting De Zonnestralen voor het uitstapje van de gehandicapte jeugd van Elst zal dit jaar gehouden worden van 23 - 28 april.

Omdat Elst sterk is uitgebreid worden er vrijwilligers gezocht, die willen meehelpen met collecteren. Zij kunnen contact opnemen met mevrouw L. Jansen via 0481 373447 of de heer J.M.M. Clappers via 0481 375851.

Spreekuur HVOB

ELST - HVOB houdt iedere derde donderdag van de maand spreekuur van 19.00-20.00 uur voor haar leden, die inlichtingen willen en /of problemen hebben met hun verhuurder (Vivare).

"Schroom niet om contact met ons op te nemen. Het spreekuur is in het kantoor van HVOB aan de Verdistraat 27a in Elst.

Bingo in Kesteren

KESTEREN - Zaterdag 14 april is er een grote bingo in Ons Dorpshuis in Kesteren.

Dan gaan de balletjes weer rollen met een hoofdprijs van 300 euro. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur. Deze bingo aan de Nedereindsestraat 27a Kesteren wordt verzorgd door vrijwilligers van stichting SWAN.