Het bestuur met vlnr onder andere: oud-voorzitter Jan van de Braak, demissionair wethouder Ben Ross, initiatiefnemer Slim (foto: Sportief Opgewekt)Opgewekt/Sportief Opgewekt Lucas Hullegie en uiterst rechts huidig voorzitter Bram Hautvast
Het bestuur met vlnr onder andere: oud-voorzitter Jan van de Braak, demissionair wethouder Ben Ross, initiatiefnemer Slim (foto: Sportief Opgewekt)Opgewekt/Sportief Opgewekt Lucas Hullegie en uiterst rechts huidig voorzitter Bram Hautvast Foto: Sportief Opgewekt

De Hoge Wick eerste stroomneutrale

tennisvereniging van Overbetuwe

OOSTERHOUT – Tennisvereniging De Hoge Wick is de eerste stroomneutrale tennisvereniging van gemeente Overbetuwe. De club vierde dit vrijdag 30 maart met een feestelijke opening onder leiding van wethouder Ben Ross.

Hoewel de vereniging zelf al enkele jaren zonnestroom opwekt, dekte dat niet het gehele energieverbruik. In samenwerking met Sportief Opgewekt (onderdeel van Slim Opgewekt) wordt De Hoge Wick nu geheel stroomneutraal. Dat betekent dat de club in een jaar evenveel stroom opwekt als dat zij verbruiken.

Naast het opwekken van zonnestroom, is er led-veldverlichting. Dat bespaart elk jaar 15.250 kWh aan grijze stroom. Dit komt jaarlijks neer op ruim 8.500 kg minder CO2-uitstoot in de lucht en staat gelijk aan het planten van 427 volwassen eiken.

Om de leden en bezoekers bij de verduurzaming te betrekken, is via het scherm in de kantine live te zien hoeveel energie De Hoge Wick opwekt.