Anders kijken, anders doen door VIO

ELST - Woensdag 18 april zal weer het Alzheimer Café Overbetuwe plaatsvinden, ontmoetingsplek voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met dementie.

‘Ze begrijpt me steeds minder, hoe houd ik toch zo lang mogelijk contact?’ Of: ‘Hoe maak ik mijn man duidelijk wat ik van hem wil zonder dat hij boos wordt?’ Het zijn ongetwijfeld herkenbare vragen voor mantelzorgers van mensen met dementie. VIO (Video-Interventie-Ouderenzorg) helpt bij dit soort vragen. Door middel van korte video-opnames in alledaagse situaties leert de mantelzorger stap voor stap hoe om te gaan met de gedragsveranderingen. Daardoor verbetert het onderlinge contact. Pieter Wolswijk, psycholoog en VIO-begeleider, toont een praktijkvoorbeeld op DVD en praat met u door over het inspelen op het gedrag van iemand met dementie.

Het café vindt plaats in cultureel centrum De Wieken, Prinses Irenestraat 49 in Elst. Iedereen is welkom vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, net als de koffie en thee. U hoeft zich vooraf niet aan te melden. Voor meer informatie belt u Annet Fleer, coördinator van het Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53544019 of alzheimercafe.overbetuwe@gmail.com.