Afbeelding
Foto:

Stichting Rescue Baby Gambia vijf jaar

HERVELD - Afgelopen 22 maart bestond Stichting Rescue Baby Gambia vijf jaar. "Dankbaar hebben we dit mogen vieren met een groep mensen die onze stichting een warm hart toedragen, waarvan sommigen al jaren. Een klein feestje mocht er gegeven worden vonden we naar aanleiding van dit speciaal gebeuren."

"Door middel van steun, support van diverse mensen uit ons land, mogen we stapjes maken in de toekomst voor een betere begeleide zorg rondom de bevallingen in Gambia, waar we meerdere keren per jaar persoonlijk naar af reizen. We begeleiden, assisteren en geven aandacht aan de zorg die er hard nodig is. Er sterven er nog steeds teveel… moeders en baby's! Met elkaar hebben we al positieve stapjes mogen maken. Stroom is er nog steeds niet continue, dat is het doel dat we heel graag met elkaar willen realiseren in 2018. Hulpgoederen, zoals restanten uit kraampakketten, worden per container verscheept, om zodoende een hygiënische start te mogen bieden voor moeder en kind.

Aanstaande 9 april reizen we weer af met een aantal vrijwilligers uit de zorg naar Gambia om er weer te helpen. Trainingen worden er inmiddels ook kleinschalig gegeven. Weten is meten toch? De steun en support van anderen blijven nodig, een kostbaar maar dankbaar iets wat we mogen doen. We hopen nog jaren door te mogen gaan met elkaar. Dank aan een ieder die zich op wat of welke manier al heeft ingezet voor ons doel. Via Facebook en website zijn we te volgen. www.rescuebabygambia.nl. Blijf ons steunen."