Jacob Jan Cremer (Foto: Historische Kring Driel)
Jacob Jan Cremer (Foto: Historische Kring Driel) Foto: Historische Kring Driel

Prominente kenners spreken over J.J. Cremer in Driel

DRIEL – Ter gelegenheid van de onthulling van het beeld ‘Kruuzemuntje’ op vrijdagmiddag 13 april worden ‘s avonds door een viertal prominente kenners en verzamelaars korte inleidingen verzorgd over de sociaal bewogen schilder, schrijver en voordrachtskunstenaar Jacob Jan Cremer (1827-1880).

De inleidingen zullen deze avond worden verzorgd door Pieter van der Kuil die de Romantische schilderkunst van Cremer zal toelichten; dr. Henk Eijssens spreekt over de overgeleverde collectie originele handschriften van Cremer; Jan Verhoef over Cremer en zijn Betuwse en Over-Betuwsche Novellen met name in relatie tot het dorp Driel en dr. Peter van Zonneveld over Cremers novelle Fabriekskinderen. Een bede maar niet om geld en de invloed daarvan op het afschaffen van kinderarbeid in Nederland.

De inleidingen vinden plaats op vrijdag 13 april vanaf 19.30 uur in danscentrum & feestzaal Wijgers aan het Sosabowskiplein 2 in Driel. Ter bestrijding van de kosten is de entree voor niet-leden van de Historische Kring Driel deze avond 2,50 euro. Leden hebben gratis toegang. Voor meer informatie over de activiteiten die in het kader van de onthulling van ‘Kruuzemuntje’ plaatsvinden wordt verwezen naar de website van de Historische Kring Driel: www.historischekringdriel.nl en naar de Facebook-pagina: Oud Driel.