Expositie bij Landerij De Park (foto: Creatief Collectief Elst)
Expositie bij Landerij De Park (foto: Creatief Collectief Elst) Foto: Creatief Collectief Elst

Cursistenexpositie én eerste lustrum

bij Creatief Collectief Elst

ELST - Zondag 15 april tussen 10.00 en 17.00 uur, is de jaarlijkse expositie met werk van cursisten van Creatief Collectief Elst (CCE) bij Landerij De Park in Elst. Vanwege het eerste lustrum zijn er die dag extra activiteiten voor bezoekers.

De jaarlijkse expositie is hét visitekaartje van CCE. Die dag zijn de resultaten zichtbaar van de samenwerking tussen cursisten, docenten en vrijwilligers.Te zien zijn beelden van keramiek en steen, schilderijen, mozaïek enTiffany werkstukken.

Toen vijf jaar geleden Creatief Centrum Elst plotseling ophield te bestaan, besloten docenten en twee vrijwilligers vrijwel direct om verder te gaan onder de naam Creatief Collectief Elst. Er was té veel animo onder cursisten en docenten om zoiets moois een halt toe te roepen. Met als resultaat dat op 29 mei officieel de Stichting Creatief Collectief Elst werd opgericht.

De cursistenexpositie was de eerste grote klus die enthousiast werd opgepakt door de toen nog kersverse bestuurders. De viering van het eerste lustrum tijdens de cursistenexpositie van 15 april is daarmee een logische keuze. Bezoekers kunnen die dag in een gedichtenhoekje een gedicht maken bij een kunstwerk. En ze kunnen mee werken aan een kunstwerk á la Matisse. In een doorlopende beamerpresentatie worden kunstwerken getoond van cursisten. Om 11.00 en 14.00 uur is er een officieel moment. Penningmeester René Smits staat dan stil bij vijf jaar CCE. Daarna is er een stukje Droom!appeltaart voor iedere aanwezige.