Een roze Cadillac met imposante vleugels trekt veel bekijks. (Foto: Yvonne van den Hatert van Belvon Fotografie )
Een roze Cadillac met imposante vleugels trekt veel bekijks. (Foto: Yvonne van den Hatert van Belvon Fotografie ) Foto:

Lienden op tweede pinksterdag

in de ban van oldtimers

LIENDEN - Op 2e pinksterdag (21 mei) wordt in Lienden inmiddels voor de zesde keer het in de regio en landelijk bekende Oldtimer Event georganiseerd. De inschrijving voor oldtimers, vrachtwagens, historische brandweerauto's, militaire voertuigen en motoren - van 30 jaar en ouder - vindt plaats bij de brandweerkazerne aan de Verbrughweg in Lienden.

Hier zal rond 10.00 uur de toertocht van start gaan, De route gaat dit jaar over de prachtige Utrechtse Heuvelrug en staat in het teken van 'De dag van het kasteel'. Onderweg kunt u genieten van uitzichten op fraaie landgoederen zoals Ridderhofstad Sandenburg in Langbroek. De koffiestop staat op een mooie locatie in Doorn gepland: jachthuis Beukenrode. De deelnemers worden om ca. 13.30 in Lienden terugverwacht. Na een presentatie onder de finishboog staan de deelnemende voertuigen 's middags voor een concours d'élègance op gesteld in het voor het publiek gratis toegankelijke park Vredelust. Liefhebbers van klassieke bromfietsen uit Eck en Wiel hebben toegezegd om met hun trotse bezit op het evenement aanwezig te zijn. Verder wordt er bekeken of er nog ruimte is voor enkele oldtimertractoren. Meer informatie en foto's staan op www.oldtimereventlienden.nl.

Gelet op de beperkte ruimte in en om park Vredelust is tijdig inschrijven gewenst om van deelname verzekerd te zijn. Tevens worden er in Lienden de jaarlijkse pinksterfeesten gehouden met onder andere muziek, een braderie en kermis. Kortom: kom op 2e pinksterdag naar Lienden om te genieten van mooie oldtimers en de pinksterfeesten.