DFS fileert koploper SC Genemuiden, 1-4

OPHEUSDEN - DFS kwam in een ijskoud Genemuiden als snel op voorsprong tegen de koploper. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Mart Raterink die de 0-1 tegen de touwen schoot. Na zeventien minuten scoorde Jansen, na de gelijkmaker, 1-1.

Na een misverstand in de achterhoede van de thuisploeg tikte Scheffer voor DFS de bal net naast het doel van Genemuiden. Aan de overzijde verdween een streep van goalgetter Kavak via een DFS-been over de goal van doelman Veeneman. Weer Kavak was, na een lange bal, met een kopbal op de binnenkant van de paal nog het dichtst bij een doelpunt voor de rust.

DFS kwam fel uit de startblokken in de tweede helft. De bezoekers waren duidelijk de bovenliggende partij. Nadat een kopbal van Mart Raterink net naast verdween kwam DFS in de drieënzestigste minuut op voorsprong. Davids speelde spits Scheffer in, die combineerde met Bokila, om daarna doelman Beukeveld met een schuiver kansloos te laten,1-2 Zes minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Bokila met een mooi schot doelman Beukeveld voor de derde keer liet vissen, 1-3 De thuisploeg kreeg in de tweede helft maar een grote mogelijkheid op een doelpunt. Na een vrije trap van Rotman schoot Pot de rebound huizenhoog over. Drie minuten voor tijd profiteerde DFS optimaal van de ruimte. Een fraai uitgespeelde aanval via aanvoerder Worm en Bokila werd door Dors uiteindelijk binnengeschoven, 1-4.

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Mart Raterink, Jim van Alst, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Rutger Worm, Luciën Dors (89. Nick Romein), Noë Bokila, Alex Scheffer (75. Remy Raterink).