Van griep herstellend Dovol blij met 1 punt bij Toesj

DODEWAARD - Zaterdag 3 maart speelde Dovol tegen Toesj in Heteren. Een wedstrijd waar behoorlijk tegen opgezien werd, want de conditie van drie spelers van Dovol heren 1 liet behoorlijk wat te wensen over.

Normaliter is het een spannende derby en geven de teams elkaar niet veel ruimte en wordt hard voor elke punt geknokt. Pas bij de stand 6-4 kwam Dovol uit de startblokken en met het opbouwen van het spel. Dit lukte wonderwel goed, want Toesj wist vanaf 6-6 niet meer met de stand boven Dovol uit te komen. Het was aan beide zijden een 'behoudend' spel zonder echt noemenswaardiger uitschieters: 21-25 was de stand.

De start van de tweede set liet tot een stand van 12-12 hetzelfde spel zien, maar daarna zakte het bij Dovol helemaal in. Er kwam weinig goeds meer uit handen en Toesj voelde dat goed aan en nam zonder al te veel moeite de touwtjes in handen: 25-16.

In de derde set wist Dovol nagenoeg geen goede passing tot stand te brengen en daaropvolgend was er ook geen aanval mogelijk. Toesj daarentegen speelde vrij en blij en wist met de opslag al direct veel punten te scoren en aanvallend ook. Dovol maakte ook nog wat onnodige fouten, omdat ballen verkeerd ingeschat werden. Al met al zat het gewoon niet mee: 25-12.

Pas in het tweede deel van de laatste set wist Dovol weer een vuist te maken, maar de achterstand was veel te groot. Bovendien speelde Toesj erg ontspannen en Dovol moest echt keihard werken. Ook deze set besliste Toesj in haar voordeel.

Zaterdag 10 maart speelt Dovol om 18.00 uur tegen Agilitas in De Eng in Dodewaard en hopelijk zijn dan weer alle spelers volledig hersteld.