(foto: Wolf Fotografie)
(foto: Wolf Fotografie)

Samenwerking Koeltransport Aalsmeer en basisschool De Esdoorn

Kinderen gewezen op gevaren van vrachtauto's in verkeer

ELST - Samen met de chauffeurs Henry Schuil, Rowan Hendriks en twee vrachtauto’s kwam David Mulder van Koeltransport Aalsmeer een ochtend voorlichting geven over de dode hoek.

De ochtend begon met een korte uitleg in de klas, waarna de kinderen zelf konden ervaren hoe en wat je ziet vanuit een vrachtauto. In en om de vrachtauto werd uitleg gegeven over de dode hoek, waarbij de kinderen tips kregen van de ervaren chauffeurs over hoe te handelen in het verkeer. Ondanks de kou was het een gezellige en vooral leerzame ochtend waarbij nog maar eens duidelijk werd hoe belangrijk toelichting over de dode hoek is.

Tegenwoordig hebben vrachtauto’s spiegels en zelfs camerasystemen. En toch kan de chauffeur niet alles zien. Er zijn plekken rondom de vrachtauto waar fietsers en bromfietsers ineens onzichtbaar worden, ze zitten dan in de dode hoek. Houd daarom meer dan drie meter afstand en ga nooit naast een vrachtauto staan, maar blijf er altijd rechts achter met zeker drie meter afstand. De school bedankte Koeltransport Aalsmeer voor het lesmateriaal en de praktijkles.

(foto: Wolf Fotografie)
(foto: Wolf Fotografie)
(foto: Wolf Fotografie)