Verkiezingsdebat in Zetten

ZETTEN - Op 14 maart is er een verkiezingsdebat tussen de politieke partijen die in de gemeente Overbetuwe de stem van de lokale kiezer willen trekken. Een week voor de verkiezingen van 21 maart houden het burgerinitiatief Zicht Op Zetten en de Dorpsraad Zetten-Hemmen het debat in het HPC.

Debatleider is Gijs Beekhuizen die als directeur van het HPC zeer betrokken is bij de ontwikkelingen in Zetten en ervaring heeft als lid van een gemeenteraad in Renkum. Centraal in het debat staat de toekomst van Zetten. Het burgerinitiatief Zicht Op Zetten heeft een zestal vragen aan de gemeente gesteld. De deelnemers gaan met elkaar in debat over deze vragen en zullen kleur bekennen. De inwoners en organisaties van Zetten willen verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van het dorp, er is wel degelijk steun nodig vanuit de gemeente. De aanwezigen kunnen horen welke partij die steun zal willen geven.
De opzet van het debat is zo gekozen dat het levendig zal zijn en dat de deelnemers aan het debat worden uitgedaagd om in korte tijd te laten weten wat zij Zetten willen bieden. Aanwezigen krijgen ook gelegenheid de deelnemers te bevragen. De aanvang is 20.00 uur, in het HPC.