Aandacht voor Alzheimer

in Herberg De Aandacht

HETEREN - Alzheimer blijft een brandend actueel thema. Daarom heeft Herberg De Aandacht hier twee activiteiten aan gewijd: een filmavond en een informele gespreksmiddag.

Donderdag 8 maart: Film 'Still Alice'Alice Howland, getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als er Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Een beangstigend, hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was.
Inleiding en nagesprek: diaken Ronald Heinen. Deelname (inclusief koffie en thee) kost vier euro.

Zondag 11 maart: Koffie-,Thee- en Aandachtschenkerij (thema: Alzheimer), Vanaf 14.30 uur staat de deur van de Herberg open en schenken we koffie, thee én bovenal aandacht aan elkaar. Er is iets lekkers bij de koffie en thee. Wil Zajdenband van Alzheimer Nederland komt vertellen over de ingrijpende ziekte waarmee veel mensen te maken krijgen: als patiënt, als mantelzorger of binnen de familie- of vriendenkring. Deelname kost vijf euro.

Informatie en opgave: Herberg De Aandacht, Kerkplein 1, Heteren; 026 4723639 (maandag en donderdag van 9.00 -12.00 uur); Mob. secretaresse Corina Vos: 06 20544726; www.herbergdeaandacht.nl.