Sethone draait goed mee

in NTTB-competitie

DODEWAARD – De tafeltenniscompetitie is alweer gevorderd tot ronde 3. Sethone 1 speelt knap mee in poule A van de derde klasse: nummer 5 staat slechts vijf punten achter op de tussentijdse koploper Etac ’80. De mannen uit Dodewaard staan voorlopig derde, 2 punten achter de koploper.

Toch zal de hoofdmacht van Sethone op zijn tellen moeten passen. Het team leunt zwaar op de individuele klasse van Robert van de Weetering. Meer dan de helft van het puntentotaal komt van zijn bat. Debuterend jeugdspeler Guido van Ingen blijft nog wat achter, zo bleef hij in de ontmoeting tegen SKF met lege handen. Arno de Laak won knap eenmaal. Dankzij winst in het dubbelspel kwam er uiteindelijk een puntendeling op het bord.

Sethone 2 is momenteel ‘best of the rest’ achter het tot nu toe ongenaakbare Treffers uit Arnhem. Na verlies en gelijkspel mocht het tweede nu het zoet van een overwinning smaken, zij het ternauwernood. Kracht & Vriendschap werd met 6-4 teruggewezen. Omdat naast Treffers geen enkel ander team gemakkelijk of vaak wint, staat Sethone 2 met 15 punten toch tweede.

Team 3 boekte de tweede overwinning, maar heeft nog steeds last van de complete offday in de openingsronde van deze competitiehelft (10-0 verlies). Ondanks tweemaal winst staat Sethone 3 slechts vierde. Thuis tegen Kracht & Vriendschap had Richard Wierbos zijn dag niet: tweemaal ging een partij in de tiebreak van de vijfde set verloren. De 6-4 winst had ruimer uit kunnen en moeten vallen.