'Dementie' bij Zin in Zondag

ELST - Tijdens Zin in Zondag staat 11 maart het thema ‘Dementie’ centraal in De Ruimte in Elst. Tijd: van 16.30-17.00 uur koffie/thee en van 17.00-18.00 uur ontmoeting.

Het idee achter ‘Zin in Zondag’ is ruimte geven aan andere vormen van vieren en ontmoeten. Er is tijdens dit uurtje veel aandacht voor het nieuws, muziek, poëzie en debat. ‘Zin in Zondag’ biedt daarmee een eigentijdse vorm aan van ontmoeting en vieren. De ontmoetingen zijn een collage van muziek, gesprek, beamer-presentatie, tekst, interview, stilte. ‘Zi

Deze keer is het thema: ‘Dementie’. Steeds meer mensen krijgen in Nederland te maken met deze ernstige ziekte die voor de persoon zelf maar ook voor de naasten voor grote problemen zorgt. Op wat voor manier kun je het beste met mensen met dementie omgaan? Wat gebeurt er precies in iemands hoofd? Vragen die door medewerkers uit een zorginstelling worden beantwoord. Verder is er ook een ervaringsverhaal. Om op adem te komen is er tussendoor muziek. Alle ruimte om dit ingewikkelde thema met elkaar te bespreken. (John Patrick van der Kaa, Maurice de Does, Loes Pieper, Jeroen Jeroense, Marianne van de Berg).

De Ruimte is aan Sint-Maartenstraat 32b in Elst; 0481 452978; www.pg-elst.nl.