Inschrijving MHB Overbetuweloop

ELST - De inschrijving voor de MHB Overbetuweloop is geopend. Dit hardloopevenement in Elst vindt dit jaar plaats op zondag 17 juni.

De Overbetuweloop kent vier afstanden: volwassenen kunnen meedoen aan de 5 kilometer en 10 kilometer, voor de jeugd zijn er Kidsruns over 500 meter en 1 kilometer. Inschrijven kan via www.overbetuweloop.nl/inschrijven. De Overbetuweloop is vanwege het gecertificeerde parcours zowel geschikt voor recreanten als voor prestatielopers.

Vaderdagloop

"We hopen dat sportieve kinderen van 4-7 jaar hun vader kunnen overhalen met hen mee te doen aan de 500 meter. Ook dit jaar kent dit onderdeel van de Kidsrun de speciale Loop-samen-met-je Vaderdagloop. De start en finish van alle afstanden zijn op het sfeervolle dorpsplein voor het gemeentehuis in Elst. De parcoursen van de 5 en 10 km bestaan uit één volle ronde. Dit jaar genieten de lopers van de 10 km van een nieuwe route. De route voert via de Dorpsstraat van Elst naar het buitengebied en langs het riviertje de Linge en loopt door het prachtig aangelegde Landerij de Park, onderdeel van Park Lingezegen. De lopers komen tweemaal langs horecagelegenheid ‘Droom de Landerij’. Voor de toeschouwers een mooie kans om hier na het aanmoedigen tevens te genieten van een kop koffie. Het gecertificeerde parcours is vlak, geasfalteerd en volledig verkeersvrij. De Kidsruns over 500 meter bestaat uit een volle ronde door het centrum van Elst. De Kidsrun over 1.000 meter bestaat uit twee ronden van 500 meter. Meer informatie staat op www.overbetuweloop.nl.

Moeilijke start Sethone in NTTB-competitie

DODEWAARD – De tafeltennis-competitie beleefde afgelopen week ronde 2. Sethone 1 herpakte zich na de sof in de eerste ronde. Het tweede team moet op zijn tellen passen na een nipte nederlaag en een gelijkspel. Team 3 achterhaalde TCB in een rechtstreeks duel, na maximaal verlies een week eerder.

Voorafgaand aan de voorjaarscompetitie moest er gepuzzeld worden om weer tot drie seniorenteams te komen. In Sethone 1 debuteerde de talentvolle jeugdspeler Guido van Ingen. Bleef hij bij zijn debuut nog met lege handen, in ronde 2 pakte hij drie punten in een nagenoeg foutloze wedstrijd van het hele team. De heren kwamen slechts 4 wedstrijdpunten te kort voor de maximale score. Twee tie breaks in de vijfde game gingen verloren, waardoor Kracht en Vriendschap toch nog twee punten meenam naar Renkum.

Sethone 2 is gewaarschuwd: na een 6-4 nederlaag tegen Rhenus volgde een puntendeling. Jeugdspeler Lennart Kraaijeveld debuteerde, maar moest zijn bat uiteindelijk puntloos opbergen. Met nog drie partijen te gaan hadden de mannen uit Dodewaard zowaar een minimale voorsprong te pakken. Helaas werd deze direct weer omgebogen in een achterstand. Dankzij de ervaring van een van de spelers van het allereerste uur van Sethone werd het alsnog 5-5.

Team 3 boekte een eclatante 8-2 zege, weliswaar tegen een gemankeerde tegenstander. TCB verscheen incompleet achter te de tafel en kwam er niet aan te pas tegen Sethone 3. Het tweede wedstrijdpunt werd pas in de allerlaatste partij in de tiebreak van de vijfde game veilig gesteld.