Isa, Maartje, Esmée, Sarah, Emma en Salma (foto: J. Harteman)
Isa, Maartje, Esmée, Sarah, Emma en Salma (foto: J. Harteman)

Jongste talenten ILO turnen eerste wedstrijd

LIENDEN - Zaterdag 27 januari vond de eerste rayonwedstrijd plaats voor de turnsters in de verplichte oefenstof. Deze turnsters behoren tot de jongste categorie, van 6 tot 11 jaar.

De eerste wedstrijd begon voor Esmée en Maartje in de categorie Instap D2. Beide turnsters lieten zien dat ze op zowel op sprong, brug als vloer goed kunnen meekomen met de beste van hun categorie. Ze behaalden uiteindelijk respectievelijk de 11e en 16e plaats in een zeer groot deelnemersveld.

Salma, Isa en Emma kwamen uit in de categorie pupil 1 D2. Voor Isa en Emma was het extra spannend aangezien dit hun allereerste turnwedstrijd was. Met hier en daar nog wat verbeterpunten voor de volgende wedstrijd, lieten ze ook al veel voortuigang zien. Ze eindigden uiteindelijk op de 15e, 23e en 26e plaats.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de categorie prepre-instap, waarin Sarah uitkomt. Sarah is momenteel het jongste lid van de selectiegroep. Op sprong behaalde ze één van de hoogste scores in haar categorie! Ook op brug, balk en vloer liet ze zien dat ze goed kan mee komen met de overige turnsters. Sarah eindigde op een mooie 8e plaats met 46.192 punten.

In de laatste wedstrijd turnden Marin, Jenna, Rossana en Anna in de categorie Pupil 2 D2. Alle vier de dames turnden op hun best op sprong, brug en vloer. Helaas lukte dit niet op balk. Alle vier de turnsters vielen zelfs meerdere keren van het smalle toestel af. Hierdoor daalde ze in het eindklassement. Toch haalden ze nog een hele mooie 7e, 10e, 16e en 25e plaats met daarbij de kennis dat er zelfs nog veel meer in had gezeten!