(Foto: René Roelofs)

DFS geflatteerd onderuit tegen Eemdijk

OPHEUSDEN - In een slordige eerste helft waren er nauwelijks mogelijkheden te noteren. De snelle Embricqs vond doelman Veeneman op zijn pad. Aan de andere kant werd een mooie DFS-aanval van de lijn gekopt.

Een doelpoging van Raja Boean werd geblokt terwijl een kopbal van invaller De Graaf door doelman Veeneman uit de lucht geplukt werd. Vlak voor rust speelde Eemdijk de bal cross op Brouwers, die vervolgens doelman Veeneman met een geplaatst schot kansloos liet.

In de van tweede helft werd tot drie keer toe een inzet van DFS geblokt. Na een ongelukkig botsing met het hoofd tussen Sanders en Goorman viel Tim Sanders met een zware hoofdblessure uit. DFS was hierdoor duidelijk van slag en men ging dan ook niet bepaald beter spelen. Net als in de eerste helft werden de tweede ballen bijna allemaal verloren. Bij DFS zag invaller Raterink, na goed weggedraaid te zijn bij zijn tegenstander, zijn schuiver door doelman Ruizendaal gekeerd worden. Raja Boean schoot nog een keer hard naast terwijl Dors niet wist te profiteren van een uitglijder van een tegenstander. Vijf minuten voor tijd legde de leidsman de bal, na een overtreding op een doorgebroken speler, op de stip en kon Davelaar met rood inrukken. Beukers zag zijn eerste poging vanaf de stip door Veeneman nog gepareerd worden. De rebound kon hij echter wel verzilveren, 0-2. In de dying seconds werd het zelfs nog 0-3.

Opstelling: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders (54. Melvin van Osenbruggen), Jim van Alst, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Lorenzo Davids (67. Remy Raterink), Rutger Worm (79. Noë Bokila), Luciën Dors, Levi Raja Boean