Dertig jaar verlangt Heteren naar een hart. (Foto: Bert van Putten)
Dertig jaar verlangt Heteren naar een hart. (Foto: Bert van Putten)

Heteren gaat gemeente

nog één keer helpen...

HETEREN - Alle belangenorganisaties van Heteren maken zich zorgen over de voortgang van het belangrijkste project voor de toekomst van het dorp: het Hart van Heteren.

Dit plan staat al dertig jaar centraal in de ontwikkeling van Heteren. Circa twaalf jaar geleden is de bevolking van Heteren massaal in protest gegaan tegen de komst van een woonhart met een paar winkeltjes. Destijds is Heteren massaal in bussen en auto’s naar het gemeentehuis in Elst getogen om te pleiten voor een winkelhart in plaats van een woonhart. De geschiedenis herhaalt zich! Het dorp gaat wederom op dinsdag 6 februari naar Elst om de gemeente nog één keer helpen te kiezen voor een hart in Heteren.

Het is een spannende fase in de realisering van het hart van Heteren. Waar het dorp een winkelhart wil en nodig heeft voor de toekomst zou de ontwikkelaar het liefst veel winkeloppervlakte omzetten in woonruimte. Volgens het dorp is dit onbespreekbaar en ontrealistisch!

Vanuit Heteren is begin januari, door vele organisaties (dorpsraad, #Heterensociaal, scholen, kerken, collectieve verengingen, Liefkenshoek, ondernemers, vereniging, enzovoort) een zeer duidelijke brief gestuurd naar het college van B & W en naar alle politieke partijen.

Op 6 februari om 19.30 uur is een raadsvergadering waarin het onderwerp Hart van Heteren besproken gaat worden. Heteren gaat massaal in een colonne auto de gemeenteraad 'helpen' een goede keuze te maken.

Vanaf 18.30 uur verzamelen bij de Brede school in Heteren, vertrek om 18.45 uur. Iedereen kan mee(rijden). Aanmelden kan bij bert@heterensociaal.nl.