High Tea in de sfeervolle Vloedschuur. (Foto: Jos Sinkeldam)
High Tea in de sfeervolle Vloedschuur. (Foto: Jos Sinkeldam)

Geslaagde high tea voor ouderen in Heteren

HETEREN - De laatste rit van de twee busjes met rolstoelgasten van Liefkenshoek…

Terwijl het al gezellig gonst in de sfeervolle ruimte met mooi gedekte tafels, heten de organisatoren de 84 gasten welkom. Niet alleen de gasten, ook de ruim 30 vrijwilligers (van 11 jaar tot ruim tot de doelgroep 75+ behorend) worden welkom geheten en stellen zichzelf voor. Na een korte intro krijgt diaken Ronald Heinen het woord.

Hij concludeert dat wat hier in Heteren in De Vloedschuur gebeurt, in het groot maar niet van de grond komt: iedereen gezellig samen aan tafel. Daarna legt Ina uit hoe het gaat met de schalen met lekkers: ”Iedere keer mag u drie hapjes pakken en als u denkt… hmmmm… dat van mijn buurvrouw ziet er ook wel lekker uit, dan mag u dat de volgende keer van de schaal pakken, want ze komen heel vaak rond!” Zo vliegt de middag voorbij.

Op de scheiding van hartig naar zoet, vertelt Jannieta een verhaal, waarna er weer nieuw gevulde schalen met zoet lekkers voorbij komen en de gesprekken weer worden hervat. Voordat er als uitsmijter een glaasje advocaat of boerenjongens geserveerd wordt, is er aandacht voor Henny van het haal- en brengteam van Heteren sociaal. Via een e-mailtje aan halen.brengen@heterensociaal.nl kunt u vragen om binnen Heteren gratis gehaald of gebracht te worden. Veel te snel staan de auto’s en busjes al weer klaar om de gasten naar huis te brengen. De vele bedankjes zijn fijn, maar de gezelligheid hebben de gasten toch echt zelf meegebracht. “Tot volgend jaar…!”