Een van de eerste activiteiten in de Huiskamer zorgde voor kerstinspiratie.
Een van de eerste activiteiten in de Huiskamer zorgde voor kerstinspiratie.

Vogelbuurt in Driel

ontmoet elkaar in De Huiskamer

DRIEL - Een plek in de buurt, voor een gezellig praatje en een bak koffie. Om samen met anderen een kaartje te leggen, te darten, sjoelen of knutselen. Om een leesboek te halen of te horen wie je even kan helpen met een klus in huis. Dát is de droom van een groepje inwoners in de Vogelbuurt, die samen 'De Huiskamer' hebben opgericht.

Agnes, Cissie, Gijs, Margrethe, Olga en twee Sylvia's hebben, in het voormalige Carolus in de Fazantstraat een echte Huiskamer ingericht. In overleg met Gemeente en Woningbouwvereniging. "Met de Huiskamer willen we een plek maken waar je zowel terecht kan voor een 'gewoon' praatje en een potje kaarten als een georganiseerde activiteit. Door en voor de bewoners zélf; kinderen, jongeren én ouderen! Iedereen is welkom en een sjoelbak, dartbord en spelletjes staan altijd klaar. Wij geloven dat zo'n soort plek veel voor de sociale samenhang in onze wijk kan betekenen. Er gebeuren mooie dingen in Driel, denk maar aan De SintKan of Het Kersenfeest. Maar in de Huiskamer kan iemand zélf iets organiseren op het gebied van vrije tijd, hobby, gezelligheid en bewegen. Vóór en met elkaar. Daarnaast organiseren we nog activiteiten zoals bijvoorbeeld knutselmiddagen voor kinderen en 'Nederland doet'. Hoe meer mensen mee doen, hoe vaker de Huiskamer open gaat!

De openingstijden tot en met 31 maart zijn: maandagavond van 19.30 – 21.30 uur, woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur. Nieuwsgierig, eigen ideeën of meer info? Bel Gijs ten Westenend, 06 10112997 / Mail: huiskamervogelbuurt@hotmail.com / Facebook en www.vogelbuurtdriel.nl.