Afbeelding
Foto:

Een kleine geschiedenis van bijna alles

ELST - In de nieuwe cabaretvoorstelling van Silvester Zwaneveld word je lachend slimmer.

Aan de hand van het populair wetenschappelijk boek 'Een kleine geschiedenis van bijna alles', van bestseller auteur Bill Bryson, neemt Silvester je mee langs de wonderen van de wereld waarin we leven. En: het wonder dat je zelf ook bent. Van sterrenstelsels tot atomen, van Kelvin tot Einstein, alles komt voorbij in deze bijna allesomvattende theatershow.

"Laat je betoveren door het alledaagse en voel hoe wonderlijk het gewone kan zijn. Een avond vol humoristische wetenschap." Silvester is te zien op 3 februari in Theater De KiK, Dorpsstraat 39 in Elst. Aanvang 20:30 uur. Kaarten en meer informatie op www.theaterdekik.nl.

Lampionnen verlichten Ochten

OCHTEN – Oranjevereniging Ochten-Eldik organiseert haar jaarlijkse lampionnenoptocht. Wie is er niet mee groot gebracht? Komende tocht wordt gehouden op vrijdag 2 februari, de trouwdag van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Vanaf 18:45 uur kunnen kinderen voor het Dorpshuis een gratis lampion afhalen. Om 19:00 uur barst het lichtjesspektabel weer los.

Een lampionnenoptocht niet meer van deze tijd? Daar denkt de vereniging anders over. 'Ieder jaar is het prachtig om te zien. Een stoet van zo'n tweehonderd kinderen. En ook voor de ouderen is het leuk om mee te lopen. Ouders, opa's en oma's, iedereen is welkom! Met z'n allen in een leuke versierde stoet wandelen door ons prachtige dorp. En de lokale ondernemers staan langs de route klaar om allerlei lekkers uit te delen. Zo leuk! De route eindigt bij het dorpshuis waar de warme chocolademelk al staat te wachten. Nog even gezellig na kletsen en dan is het voor de kleinsten de hoogste tijd om te gaan slapen. Al met al een gezellige avond voor het hele gezin.'

Afbeelding