repetitie jongerenorkest Future. (Foto: van workum)
repetitie jongerenorkest Future. (Foto: van workum)

Basblazer gezocht

HERVELD - Na het bijzonder geslaagde concert in samenwerking met Concordia Driel afgelopen november, is muziekvereniging Sint-Willibrordus weer fanatiek aan de slag gegaan met nieuwe nummers.

Het nieuwe jaar is sowieso goed begonnen met de instroom van drie leerlingen in het jongerenorkest Future. Meer dan tien leerlingen tussen de 10 en 20 jaar spelen nu op maandagavond van 18.50-19.20 uur in dit gezellige orkest. Maar gezellig betekent niet per sé dat het niveau ook gezellig is. Het is voor de instromers niet altijd gemakkelijk om mee te kunnen spelen, maar dat wordt ook niet van ze verwacht.

Het fanfare-orkest en de slagwerkgroep zijn ook weer volop aan de gang gegaan na de kerstperiode. Nieuwe muziek maakt dat de muzikanten op het puntje van de repetitiestoel zitten om deze muziek weer eigen te kunnen maken. Helaas heeft het orkest maar één Bas-blazer en dat is best zwaar repeteren voor deze muzikant.

Daarom is de vereniging op zoek naar een muzikant, die hen komt versterken met een es- of besbas. Het instrument is te leen bij de vereniging, opfrislessen worden gratis verzorgd en de enige vereiste is een koperinstrument-achtergrond. Iemand die in een ver verleden trompet, bariton, bugel of hoorn heeft gespeeld, zal ook op een bas kunnen spelen. Ze repeteren op maandagavond vanaf 19.30 uur in de grote zaal van De Hoendrik in Herveld.

Ook andere muzikanten zijn uiteraard welkom, zoals saxofoonspelers en slagwerkers. Ook als men geen enkele ervaring heeft met blaasmuziek: de vereniging verzorgt lessen voor volwassenen en kinderen vanaf groep 5. Meer informatie: Willibrordus.ha@gmail.com.