Jona  (foto: Henk van Loenen)
Jona (foto: Henk van Loenen)

Expositie in Grote Kerk Elst

ELST - De expositie 'Dromen en Gezichten' – schilderijen en foto’s van Henk van Loenen is op de zaterdagen 3 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei van 13.30 - 16.30 uur en op zaterdag 14 april van 10.00 – 16.00 (Nationale Museumweek) te bezoeken in De Grote Kerk.

Henk van Loenen (Hilversum, 1946) is dichter (Julien Holtrigter), schilder en fotograaf en was tot 2007 tekenleraar in Vianen waar hij ook woont. Hij volgde lessen in grafiek, portret- en modeltekenen bij Academie Artibus in Utrecht. Van Loenen groeide op in een gereformeerd gezin, werd in 1983 rooms-katholiek en is sinds 2009 oud-katholiek.

Hij schreef zes dichtbundels waarvan de laatste, Raadselwater, in 2015 verscheen bij zijn vaste uitgever De Harmonie. Gedichten van hem werden opgenomen in diverse bloemlezingen, onder andere De Nederlandstalige poëzie in pocketformaat en De moderne Nederlandstalige poëzie in 400 gedichten.

Zijn beeldend werk balanceert op de rand van figuratie en abstractie en is deels religieus van aard. Schilderen is een worsteling voor hem. Hij heeft veel werk weggegooid om tot de essentie te komen van wat hij uitdrukken wil: de mensfiguur in al zijn kwetsbaarheid. Juist die kwetsbaarheid maakt de mens humaan. Hij exposeerde in het Manna Kunsthuis in Brugge, het Stedelijk Museum Vianen en in diverse galeries en kerken.

Meer informatie staat op www.pg-elst.nl en www.henkvanloenen.nl.