Geurts Schaaktoernooi

ZETTEN - Woensdag 14 februari vindt de dertigste editie van het Geurts Conserven Schaaktoernooi plaats in De Wanmolen in Zetten. Het is dit jaar de laatste keer dat de Dodewaardse SchaakVereniging het toernooi organiseert.

Elke deelnemer gaat naar huis met een Geurts conservenpakket en dit jaar ook met een aandenken aan het 30e en laatste toernooi. Zoals gebruikelijk worden rond de 250 deelnemers verwacht uit het hele land te begroeten. Aan de schaaktafels treft men ook de Duitse schaakvrienden, waardoor het toernooi een internationaal tintje heeft.

Gespeeld wordt een rapid-toernooi. Iedere speler heeft 20 minuten speeltijd per persoon, per partij. Er zijn zeven rondes. De deelnemers worden op niveau (rating) in zes groepen ingedeeld. Zo komt ook de huisschaker aan zijn trekken.

Het toernooi staat open voor iedereen die in 2018 50 jaar of ouder wordt. Zich voor het toernooi inschrijven gaat per email: toernooi@dodewaardseschaakvereniging.nl of door contact op te nemen met Liane Jansen telefoon 0488 453896. Alle informatie over het toernooi staat op www.dodewaardseschaakvereniging.nl.