Foto: Wendy Schouten 't Letterhuijs
Foto: Wendy Schouten 't Letterhuijs

Eerste verlichte optocht in Valburg

VALBURG - Wat vorig jaar begon met leeg vel papier, dromen, plannen en ambitie belooft op 10 februari een waar spektakel te worden voor de hele Overbetuwe. Om 19.00 uur gaat dan de eerste editie van de Valburgse verlichte optocht van start.

De hele zomer zijn de carnavalsverenigingen De Striekenvrienden en ‘t Blauwe Striekske druk bezig geweest om een mooie route uit te stippelen, een start- en finishplaats aan te wijzen, een jury te formeren en alles af te stemmen met Provincie, Gemeente en de hulpdiensten om vervolgens op 31 oktober de inschrijving te openen.

Nu vlak voor aanvang van het evenement staat de voorlopige teller op veertien praalwagens en vier loopgroepen. Het deelnemersveld komt uit alle hoeken van onze gemeente en zelfs uit Lingewaard en laat maar weer eens zien hoe mooi het carnavalsfeest verbroedert. Voor het publiek alle reden om op 10 februari naar Valburg te komen en een plekje langs de route te vinden om dit spektakel aan zich voorbij te laten komen. Na afloop is men welkom in café De Viersprong voor de prijsuitreiking en om samen na te genieten onder het genot van een glaasje fris.