Pronken voor Prins Jos en zijn hofdames

SLIJK-EWIJK - Afgelopen weekend was het feest in de 'Beatrixhallen' in Slijk-Ewijk. Een mooie selectie aan artiesten schitterde tijdens de Pronkzittingen voor Prins Jos de Veelzijdige Doener.

De Waalkanters zijn in het bijzonder trots op hun dansgarde, de zogenoemde Pumpkes 2.0, hoewel de groep het nu moest stellen zonder de Eeuwes-tweeling. Deze dames waren gelukkig niet ver weg: zij stonden als hofdames met volle teugen te genieten, en later op de avond sloten zij zich natuurlijk toch aan bij de groep Funny Dancers. Het is onbegrijpelijk dat deze groep toch elk jaar weer de hooggespannen verwachtingen weet te overtreffen. Appels vallen niet ver van de boom, zeker niet in Slijk-Ewijk: de Ladies waren terug van weg geweest, en straalden zoals wij dat van hen kennen. Danstalent is ook de jonge jeugd gegeven, het optreden van de groep Glitter Girls was ook fantastisch. Slijk-Ewijk heeft bewezen dat er geen vuiltje aan de lucht is om de reputatie als dansdorp nog jaren hoog te houden.

Naast dans kenmerkten de Pronkzittingen zich door een stevige lach die buutreedners Hannes en Sjeng in de zaal teweeg brachten. Ook was er een buut uit eigen dorp: Waalkanter-voorzitter John Blom deed een boekje open over de dorpsgebeurtenissen van het afgelopen jaar. De Surprises wisten het publiek weer te verrassen. Dit keer was het een weinig flatteuze doch hilarische act, waarbij Prins Jos de Veelzijdige Doener aan het einde op een verrassing werd getrakteerd. De afsluiting ging dit jaar anders dan anders, de beide avonden eindigden met de medley van duo Jan en Remo, maar niet voordat het dak eraf ging met een spectaculair optreden van de Alpenzusjes. Dit was een verrassingsact speciaal voor hofdames Herma en Karin. Fans en oplettende lezers weten dat de tweeling samen met Amber Boshoven de kern vormt van de groep Liptease, welke begeleid wordt door Miranda Boshoven. De dames Boshoven konden de Pronkzittingen niet voorbij laten gaan zonder de hofdames in het zonnetje te zetten, en deden dat vol overgave en met groot succes.

De Waalkanters zijn dik tevreden, vooral omdat Prins Jos de Veelzijdige Doener en zijn dames zich overduidelijk kostelijk vermaakten. Iedereen kijkt uit naar de Dolle Dagen die in Slijk-Ewijk worden ingeluid met een feestavond op zaterdag 10 februari in Dorpshuis Beatrix. Zondag 4 februari is er eerst nog "Veurpruuve mit…". Dit is een gezellige middag met de carnavalsverenigingen uit de oude gemeente Valburg (Deurdouwers, Blauwe Strieken, Wielewoalers en Waalkanters). Hier passeert een keur aan optredens uit alle pronkzittingen de revue: wees allen welkom om dit carnavalsfeest mee te vieren (Aanvang 12:00u, Dorpshuis Beatrix, toegang gratis).