(Foto: andré v Ingen)
(Foto: andré v Ingen)

Eerste exemplaar boek voor Jan Bergacker

Veertig jaar tafeltennis in Ommeren

OMMEREN - In caé Torenzicht in Lienden werd het boek gepresenteerd, dat Piet Verwoert schreef over de tafeltennisclub SER 80. Jan Bergacker uit Ingen, vanaf de oprichting lid van de vereniging, kreeg het eerste exemplaar.

De tafeltennisvereniging SER 80 werd opgericht op 14 februari 1979. Maar op 7 januari 1977 speelde een clubje liefhebbers al op de deel van de dienstwoning van Jos Briene (hoofd dienst gemeentewerken) aan de Voorstraat in Lienden. Er zouden nog bijzonder veel toernooien volgen. Bekend zijn het befaamde TOP- 24 toernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd.

Natuurlijk werd vanaf het begin een competitie gespeeld. Meestal wordt er zeer fanatiek gestreden in twee klassen (hoofd- en 1e klasse). Piet Verwoert, die de tafeltennisvereniging in 1979 oprichtte, is nog steeds spelend lid van de club. Jan Bergacker is ook al vanaf de oprichting van de partij.

Een en ander was niet gebeurd zonder medewerking van André van Ingen. Hij zette ondermeer het boek ook op de site van SER 80. Iedereen die deze site aanklikt, heeft toegang tot het boek.

In café Torenzicht in Lienden werd in ’t bijzijn van André van Ingen en Jack Hamersma (beiden lid van het team dat zowel in Rhenen, Veenendaal, Dodewaard en Kesteren kampioen werd in de bedrijvencompetitie) het eerste exemplaar van het boek uitgereikt aan Jan Bergacker.

Ser 80 speelt elke dinsdagavond in de Meentzaal in Ommeren. Nieuwe leden zijn welkom!