Van links naar rechts: Henk van Leeuwen, Andre van de Pol, Hans van Klaarbergen, Monique Kroes, Hennie Stevens en Stoffel Vermeer.
Van links naar rechts: Henk van Leeuwen, Andre van de Pol, Hans van Klaarbergen, Monique Kroes, Hennie Stevens en Stoffel Vermeer. Foto:

IJsbaan Kesteren een succes (2)

KESTEREN - De eerste week waren alle drie de scholen uitgenodigd om met hun groepen kennis te laten maken met de ijsbaan. Voor velen kinderen de eerste keer dat zij schaatsen aan kregen. Ik kon het niet laten om die kinderen voordat zij de schaatsen kregen zo te enthousiasmeren, dat heel Kesteren kon horen hoe zij toe waren om te schaatsen, echt hilarisch.

Iedere week op de woensdagmiddag en zaterdag de gehele dag reed er een bus van Hatro Tours die prachtig ontworpen was door René van Eck om kinderen gratis op te halen en weer thuis te brengen. In omringende gemeenten die ook een ijsbaan hadden heb ik niet kunnen constateren dat zij ook zo'n unieke mogelijkheid boden om kinderen gratis op te halen en weer thuis te brengen. En met de vele acties die de ondernemers in de Neder Betuwe boden aan hun klanten om zelfs gratis te schaatsen al helemaal niet. Dus kan je gerust zeggen dat dit evenement een uniek succes is geweest.

Echter na drie geweldige weken komt aan zoiets moois ook een eind, en je staat dan perplex als ineens je naam wordt omgeroepen en je staat daar als werkgroep op de ijsbaan, dat alle kinderen spontaan voor je beginnen te zingen om zodoende hun dankbaarheid te betuigen dat zij in hun vakantie konden gaan schaatsen op de ijsbaan in Kesteren. Bertine van Nifterik en Joanne Weijman hadden dit georganiseerd, klasse actie dames.

Op dinsdagavond 16 januari hadden we een evaluatie inzake onze ijsbaan. Met het bestuur van de pitpartners, Dik Jansen en Hennie Stevens van de ijsbaan O.T.S.G. en de werkgroep heerlijk gegeten bij chinees Hong Kong in Kesteren. Na een bedankwoord van Eric Damme werd er geproost op hetgeen we allemaal samen hadden gerealiseerd voor de inwoners van Kesteren maar ook voor de inwoners van de Neder Betuwe. Wellicht dat er in de toekomst nog eens een ijsbaan komt in Kesteren….houd de krant en social media dus goed in de gaten! (Henk van Leeuwen.)