Afbeelding
Foto:

Batsers halen hoge pieken

in jubileumpronkzitting

ELST – Een volgepakte Elster sporthal De Helster genoot afgelopen weekeinde van de pronkzittingen van de jubilerende carnavalsvereniging De Batsers die haar 55-jarig bestaan viert. De Batsers deden dat met uitgekiende pronkzitting waarin oude en nieuw gemixt werden. Dat gebeurde heel vaak met een lach maar ook bijna met een traan.

Tekst en foto: Hein Arns

De zitting kende vele pieken en dat kwam de sfeer ten goede. Prins Arno van de Paplepel verraste door mee te doen in de openingsact van de Snuupkes, maar hij bleek ook in de rest van de avond zeer gevat. Na de Snuupkes, bijgestaan werden door de allereerste generatie Snuupkes uit 1999, was het aan 10 Bliend om de mooiste spreuken van de Batsers als een carillon aaneen te sluiten tot een verhaal.

Natuurlijk waren de Sofzangers twee keer van de partij. Eén keer als prinsengarde Zuupers en met een medley gevolgd door het prachtige slotnummer de Loatste dag. De Strieksters zorgen voor een prachtig kaartenplaatje, de Barbarella's traden op als de majorettegroep van De Batsers uit 1988 en Berry Arnold kroop in de huid van de magiër die samen met assistent Anwar Markink en drie toeschouwers in slow motion een act liet zien.

Doldwaze humor kwam van Toon Jansen en Francesco Joosten als de bobsleeërs en de vier duiten die wethouder Ben Ross uit het publiek plukten en hem omdoopten tot Fred. De pieken in de zitting kwamen van de groep Meidengrei die als rode draad a capella oude prinsenliedjes zongen, Mirjan Leurs die voor de pauze in de buutton klom en vertelde over de Vierdaagse die achteruit gelopen moest worden, Harm Beukenhold als de Haagse prins carnaval, André Tumelaire als de spitsvondige Gemeentebode en Maartje Mom en Wes Leurs die als Hent en Doortje een ontroerende ode brachten aan de overleden Batsers.

De Mount Everest onder de pieken kwam echter direct na de pauze, toen president Wes Leurs (Edgar), Jos Houterman (Jos) en Mark van Ingen (Storm) op onnavolgbare wijze in de huid van Debiteuren, Crediteuren kropen. Het leverde hen een terechte staande ovatie op, net als dat overigens gebeurde bij Mirian Mom en Hent en Doortje.