Foto: Ton Roksnoer
Foto: Ton Roksnoer

Theater Kirsten Benschop geslaagde avond

HETEREN - Ruim dertig mensen waren aanwezig op 9 januari bij de theater solovoorstelling Spiegeltijd van en door Kirsten Benschop.

In Spiegeltijd gaat Leonie, een journaliste, een interview houden met de excentrieke Rosanna V. Een bijzondere reeks vraaggesprekken volgt. Al snel blijkt dat sommige vragen niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Enerzijds voelt Leonie zich aangetrokken tot de wijze levenslessen van deze tijdloze Rosanna V.; anderzijds is er ook weerstand, onbegrip. In dromen nestelen verwarring en spanning zich in Leonie’s leven. Als Leonie onverwachts ontslag krijgt, zijn haar vragen niet langer beroepsmatig. Nu is zij het zelf die moet worden bevraagd op zoek naar antwoorden. “In het leven kun je gemakkelijk van jezelf vervreemden. Er zijn dingen die je weghouden van datgene dat je zou moeten doen, van diegene die je werkelijk bent.”

De actrice slaagde erin, om de bijna anderhalf durende voorstelling boeiend over te brengen en ons mee te slepen in haar worsteling met levensvragen. Het sobere decor viel hierdoor weg tegen een actrice, die er was en emoties met ons deelde. Na afloop vond er nog een goede gedachtewisseling plaats met het publiek. Kortom een geslaagde spirituele avond.

De volgende bijeenkomst is op 13 februari in zalencentrum De Bongerd, aanvang 20.00 uur: 'Kennismaken met EFT' (=Emotional Freedom Techniques) met Cella van der Staak. De entree: volwassenen 7,50 euro en jongeren 5 euro) (www.spirituele-ontmoeting-heteren.com).