ACG/Ser80 derde in bedrijvencompetitie

OMMEREN - Het tafeltennisteam van Asian and Caribbean Glory/ Ser80 uit Ommeren behaalde in de bedrijvencompetitie van de ttv Rhenus een degelijke overwinning op Bestegoed uit Elst. De Betuwenaren wonnen met 7-3.

Kopman van ACG/Ser80 , Andre van Ingen, pakte in alle enkelpartijen de winst. Jack Hamersma maakte er een bijzonder spannende zaak van. Hij speelde vier partijen (3 enkel en 1 dubbel). Alle in vijf games. Hamersma haalde twee punten binnen. Hetzelfde deed Jan Bergacker.

De dubbel partij werd een spektakel. De vijfde game was beslissend. Ook indeze wedstrijd ging het gelijk op. Bij de stand 10-10 raakte Herman van Nieuw Amerongen (Bestegoed) de zijkant van de tafel. Een fout dus en een punt voor Ommeren. Van Nieuw Amerongen dacht hier anders over. "De bal kwam óp de tafel. Punt voor ons". Arbiter Gerben Quint aarzelde. Uiteindelijk kende hij het punt toch toe aan het Bestegoed. De dubbel ging dus naar het team uit Elst. ACG/Ser 80 won met 7-3. Het team bereikte hierdoor de derde plaats in de competitie.

Op 15 januari speelt ACG/Ser80 tegen de koploper Augusinus in de sporthal in Elst.

Gezellige nieuwjaarsreceptie Excelsior

ZETTEN - De afgelopen nieuwjaarsreceptie bij sportvereniging Excelsior, die traditiegetrouw, aansluitend aan het Snerttoernooi wordt gehouden was gezellig, leverde vijf jubilarissen op en een mooie toespraak van voorzitter Van Schaik.


De toespraak van de voorzitter bestond voornamelijk uit het huldigen van de kampioenen. Meer dan gemiddeld waren Excelsior-elftallen kampioen geworden. Een teken dat de jeugdopleiding de goede weg is ingeslagen. Er waren liefst vijf jubilarissen dit jaar, onder wie een vrouw, wat niet vaak voorkomt. Remco van de Brink, Riet Hanhart, Arno Kamps en Gerben Franken werden gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap. Speciale aandacht was er voor Sjaak de Ruyter die reeds 50 jaar lid is van de voetbalvereniging uit Zetten.


In de toespraak van Van Schaik was er ook ruimte voor een kritische noot en bezinning. De vereniging draait op vrijwilligers, waarvan er nooit genoeg kunnen zijn. Het is niet vanzelfsprekend dat een vereniging in staat is aan alle wensen van haar leden te kunnen voldoen met betrekking tot spelmaterialen, kleding et cetera. Aangezien dit bij Excelsior goed geregeld is, mag een stukje dankbaarheid wel worden getoond. Het motto van Excelsior: 'Voor elkaar, door elkaar'! Na de plichtplegingen ging de muziek en de tap harder en bleef het nog lang gezellig onrustig.