Cursus Omgaan met hersenletsel voor familie en naasten

BETUWE - CVA-ketenzorg Arnhem en Stichting NAH Gelderland hebben de cursus Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) voor familie en naasten ontwikkeld. In samenwerking met het Steunpunt mantelzorg SWL en het Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe wordt deze cursus in 2018 aangeboden voor de gemeenten Lingewaard/ Overbetuwe.

Niet Aangeboren Hersenletsel (als gevolg van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, tumor of ongeluk) heeft een grote impact op het leven van de getroffene en zijn directe omgeving. Als mensen na behandeling weer in de thuissituatie komen is er vaak geen direct contact meer met hulpverleners en weten familieleden niet altijd waar ze met hun vragen terecht kunnen. In deze cursus worden familieleden en naasten juist ondersteund middels informatie en lotgenotencontact. De cursus vergroot uw inzicht en kennis in NAH. De cursus is voor iedereen die voor een gezinslid, partner, familielid of vriend met NAH zorgt.

De cursus is op woensdag 4 april, 18 april, 16 mei in De Ruimte aan de Sint-Maartenstraat 32 B in Elst. Op woensdag 30 mei, 13 juni, 27 juni bij SWL, Cuperstraat 9, 6681 AR in Bemmel. Steeds van 19.30 tot 21.30 uur. Gratis deelname. Tijdig aanmelden (voor 15 februari 2018) gezien het beperkt aantal plaatsen (maximaal 15 personen voor beide gemeenten). Plaatsing op basis van datum van aanmelding.

Voor meer informatie: Monique Ritzen, mantelzorgconsulent SWL Lingewaard; email; m.ritzen@swlingewaard.nl mobiel: 06 22933258 en Marijke Arends, Coördinator Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe; email: marijke.arends@mantelzorgoverbetuwe.nl mobiel: 06 49881094.