Eerste mantelzorgsalon Neder-Betuwe:

Langer thuis wonen en

de rol van de mantelzorger

NEDER-BETUWE - Langer thuis wonen, participatiemaatschappij. Dat zijn onderwerpen die, zeker voor mensen die zorgen voor een zieke partner, kwetsbare ouders of buren en familieleden met een beperking, inmiddels bekend zijn. Mantelzorger zijn, daar kies je veelal niet voor, dat overkomt je en Mantelzorg kan dan ook heel zwaar zijn. Veel zwaarder dan de omgeving ziet.

Gemeente Neder-Betuwe, zorgcentrum Het Anker en Welzijn Rivierstroom hebben al langere tijd contact met elkaar om te kijken wat ze nu met elkaar voor de mantelzorgers in deze regio kunnen betekenen. Dit heeft geresulteerd in het organiseren van een mantelzorgsalon.

De mantelzorgsalon wordt iedere laatste maandag van de maand gehouden in zorgcentrum Het Anker aan de Schenkhofstraat 11 in Kesteren. Er is steeds een ander thema. Langer thuis wonen, Heb ik het allemaal goed geregeld?, Veiligheid in en om het huis, Informatie over dementie en valpreventie zijn onderwerpen die de komende tijd op de agenda staan. "We nemen tijdens de mantelzorgsalon ruim de tijd voor lotgenotencontact."

De eerste mantelzorgsalon wordt gehouden op 29 januari. De inloop is vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. Het thema is dit keer: 'De trend van het langer zelfstandig thuis wonen en de essentiƫle rol van de mantelzorger'.

Door berichten in de krant, sociale media flyers en uitnodigingen wordt men op de hoogte gehouden van de komende mantelzorgsalons. Entree is gratis en voor de koffie wordt een kleine vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom!