Foto: Rob Slepicka
Foto: Rob Slepicka

Winterprogramma Gilde Stadswandeling Arnhem

ARNHEM - Ook in 2018 biedt Gilde Stadswandeling Arnhem weer een keur aan wandelingen. Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag, behalve tijdens feestdagen en evenementen, kan men met een Gildegids meelopen door de Historische Kelders.

Tijdens het winterprogramma verzorgen deskundige gidsen iedere eerste vrijdag en iedere tweede zondag van de maand een aangename rondleiding, fietstocht of virtuele wandeling. Voor januari en februari staan op het programma het St.Peters Gasthuis en het Rozetkwartier.

Zondag 14 januari: rondleiding door het St. Peters Gasthuis
Moerbalken, kinderbinten, korbelen, kraagstenen en strikken: Bekijk Arnhems oudste, zorgvuldig gerestaureerde huis uit 1354 en geniet van Arnhems schatten uit het verleden in het Erfgoedcentrum onder leiding van Kijkwijzers. Wat is eigenlijk het 'Kraniersgilde'? Start: 14.00 uur, Rijnstraat 71, Arnhem.

Vrijdag 2 februari: wandeling door het Rozetkwartier
Het Rozetkwartier met het eens zo saaie Bartokplein, nu een hotspot met Aardvarken. Rozet, ons kenniscluster (Hét gebouw van 2014). Een glijbaan in de bieb ? Het Erfgoedcentrum ( met "Archeo-Hotspot" ), waar zich de historie van Arnhem openbaart. Start: 14.00 uur. In de hal van Rozet, Kortestraat 16, Arnhem. Kosten: volwassenen vier euro, kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is niet nodig.

Gilde Stadswandeling Arnhem levert ook maatwerk zoals speciale combinaties voor groepen en virtuele wandelingen. Het aanbod bestaat uit ongeveer 25 verschillende wandelingen, maar ook combinaties zijn mogelijk op aanvraag. Specifieke doelgroepen, zoals mensen met een visuele beperking en schoolklassen, kunnen ook met het gilde op verkenning door Arnhem. Een uitgebreide toelichting en het volledig aanbod staan op www.wandeleninarnhem.nl.