Foto: DierbaarGoed
Foto: DierbaarGoed Foto:

Workshop 'Upcycle winterwol'

tijdens Warme Truiendag

ARNHEM - Vrijdag 2 februari is het Warme Truiendag. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. Kun je nog wel een extra warme trui gebruiken? Doe dan mee met de workshop 'Upcycle Winterwol' van DierbaarGoed.

Workshop 'Upcycle Winterwol'. Wollen truien die beschadigd, gekrompen of hopeloos ouderwets zijn kun je prima een tweede leven geven. Tijdens deze workshop maak je iets nieuws van wollen truien. Je krijgt inspiratie en voorbeelden en leert hoe je truien hip repareert, een make-over geeft of er bijvoorbeeld een paar wanten van maakt. De workshop vindt plaats op vrijdagavond 2 februari, van 19.00 tot 22.00 uur in het atelier van DierbaarGoed aan de Arnoudstraat 7 in Arnhem. De kosten zijn 27,50 euro inclusief koffie, thee en basismaterialen. Je kunt je eigen trui meenemen of gebruik maken van de truien die zijn ingeleverd bij De Groene Vos. Aanmelden kan tot en met 28 januari via info@dierbaargoedarnhem.nl of 06 33905002.

Oude truien en andere kleding inleveren
Van zaterdag 27 januari tot en met donderdag 1 februari kun je bij De Groene Vos oude truien en andere kleding inleveren. De kleding, die wordt gebruikt tijdens de workshop, moet wel schoon zijn. Kapotte kleding is geen probleem. Kleding die niet gebruikt wordt, brengt DierbaarGoed naar een textielinzamelpunt. Deze kledinginzameling in De Groene Vos is een eenmalige actie.

Kleding in goede staat, wordt hergebruikt. Is het niet meer draagbaar, dan worden de materialen gerecycled. Van linnengoed en versleten of gescheurde kleding worden bijvoorbeeld poetslappen, isolatiemateriaal of vulling van autostoelen gemaakt.