Afbeelding

Overpeinzing

ARNHEM - De feestdagen zijn achter de rug, de kerstboom is opgeruimd en langzaam start het gewone leven weer op. Op de werkvloer wensen collega's elkaar 'een succesvol en vooral gezond nieuw jaar' en begint men weer aan de reguliere werkweek. Vaak is de januarimaand een lange sombere maand en hopen we vooral dat de lente dit jaar maar vroeg mag beginnen en we 's morgens weer bij daglicht naar ons werk mogen gaan terwijl de vogels overal fluiten.

Thuis wordt er alweer nagedacht: "waar gaan we deze zomer naar toe op vakantie?". De dagelijkse sleur sluipt er langzaam weer in en we zijn druk met dagelijkse verplichtingen om ons in het weekend weer op te laden voor de nieuwe werkweek.

Dit ritme van alledag wordt alleen bruut verstoord als in je naaste omgeving een dierbare overlijdt. Dan zijn de gezellige feestdagen en geplande vakantie ineens niet zo belangrijk meer. Want diegene waar je van houdt is er niet meer. En ga je denken "Ik had nog zoveel willen zeggen."

Daarom is het belangrijk om ook de rest van het jaar aandacht te geven aan je dierbaren en te genieten van het feit dat je ze nog in je leven hebt. Een spontaan bezoek of een telefoontje is een kleine moeite en voorkomt dat je achteraf denkt: "Had ik maar…"

Voor een persoonlijke uitvaart op maat voor elk budget, 06 10122205, ook als u elders verzekerd bent. www.johanuitvaartzorg.nl.