Afbeelding

Tjeerd Kootstra exposeert bij Cultuurmij Oost

Backside of Arts

ARNHEM - De expositie 'Backside of Arts' is te zien tot en met 26 januari tijdens kantooruren van 9.00 - 17.00 uur bij Cultuurmij Oost, Vossenstraat 6 in Arnhem.

´Backside of Arts´ is voor Tjeerd Kootstra (1959) zijn afscheidsexpositie bij en voor Cultuurmij Oost waar hij lange tijd als adviseur werkzaam was. Daarbij was hij al jaren medesamensteller van de `Kale Muren´, de exposities bij Edu-Art en later bij Cultuurmij Oost.

´Backside of Arts´ is een serie van ruim zestig iPhone-foto´s die hij tussen medio 2014 en 2017 tijdens vele museumbezoeken maakte van Marti Arts, terwijl zij een kunstwerk bekijkt. De serie is destijds ontstaan vanuit het kijken. Opeens was daar een visuele interactie tussen Marti, ruggelings gefotografeerd, en het werk waar zij voor stond. Die interactie heeft hij in de loop van de serie steeds verder en nauwgezetter uitgewerkt.
Waar het begon als toeval is het doorontwikkeld als precies onderzoek en beeldspel waarin overeenkomst dan wel contrast gekozen wordt of ontstaat, en Marti in nauwgezette regie in afgewogen compositie met de kunst samengaat. De ene keer sfeervol dan weer vrolijk of ingetogen. Deels zijn de foto´s eerder in een soort reisverslag op Facebook gepubliceerd. Nu is de serie voor het eerst in zijn geheel geprint te zien. Het is een serie die hij zowel van als met Marti maakte.


Cultuurmij Oost verbindt kennis over kunst en cultuureducatie met onderwijs, overheden, cultuurorganisaties, welzijnssector en bedrijven. Cultuurmij Oost verbindt, door te delen, te inspireren en te innoveren. Het expertisecentrum versterkt de relatie cultuur en samenleving.
Mét cultuur kom je verder.