Afbeelding

Doe mee met

de Ondernemer voor de klas-dag

ARNHEM - Op 16 januari is de zevende editie van het evenement 'Ondernemer voor de klas'. Een initiatief van de opleiding Small Business en Retail Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De projectgroep van de opleiding is op zoek naar enthousiaste ondernemers en scholen die hieraan willen deelnemen.

Ondernemer voor de klas heeft als doel het enthousiasmeren van leerlingen op basis- en middelbare scholen voor het ondernemerschap. Met een belangrijke studiekeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met vragen: wat betekent ondernemerschap nu precies, hoe is het om een eigen bedrijf te hebben en wat komt er allemaal bij kijken? Voor ondernemers is dit dus de kans om passie, kennis en levenservaring met betrekking tot het ondernemerschap met leerlingen te delen tijdens een gastles.

Kijkje in de keuken

Leerlingen krijgen door de gastles een kijkje in de keuken van de ondernemer en worden zich bewust van het ondernemerschap als mogelijk carrièreperspectief. Ook kan deze dag leerlingen helpen met het maken van een opleidings- of profielkeuze. Scholen die deelnemen dragen er op deze manier aan bij om de maatschappij en het onderwijs dichter bij elkaar te brengen.

Voorafgaand aan de gastles wordt er voor de ondernemers een bijeenkomst georganiseerd in het wijnmuseum in Arnhem onder het thema 'Health'. Onderwerpen als duurzaamheid in het bedrijfsleven, maatschappelijk verantwoord ondernemen, het nieuwe werken en een gezonde levensstijl komen aan bod tijdens het ochtendprogramma. Daarnaast is er volop de mogelijkheid om te netwerken met circa 75 andere ondernemers tijdens de lunch.

Meer informatie

Ondernemers en scholen die meer willen weten of zich willen aanmelden voor Ondernemer voor de klas kunnen terecht op www.ondernemervoordeklas.nl of kunnen een mail sturen naar info@ondernemervoordeklas.nl.