Foto impressie
Foto impressie

Vernieuwing winkelcentrum Presikhaaf tot modern 'convenience' winkelcentrum

ARNHEM - In 1967 werd winkelcentrum Presikhaaf geopend en daarmee had Arnhem als één van de eerste Nederlandse gemeenten een winkelcentrum. Op een tentoonstelling in Parijs stond 'Presikhaaf' in 1971 zelfs model als het modernste winkelcentrum van Europa.

Tegenwoordig heeft winkelcentrum Presikhaaf een sterke marktpositie als hét convenience winkelcentrum van Arnhem en het ontmoetingspunt voor bewoners uit de gelijknamige wijk.

Het winkelcentrum ondergaat momenteel een grote metamorfose met als doel het centrum te moderniseren en te verbeteren. De vernieuwing stelt het winkelcentrum in staat om nieuwe huurders aan te trekken en de branchering te verbeteren. De renovatie bestaat onder andere uit het compleet vernieuwen van alle winkelpuien, ingangen en entreepleinen, de vloer in de passage en de verlichting. Aan het centrale buitenplein wordt een nieuw horecapaviljoen gerealiseerd en daarnaast voegt Wereldhave verschillende nieuwe faciliteiten aan het centrum toe zoals gratis openbare toiletten, speelfaciliteiten voor kinderen en zitgelegenheden. De renovatie zal naar verwachting tot begin 2019 duren en het winkelcentrum blijft gedurende de hele renovatie open voor publiek.


Tijdens de renovatie van winkelcentrum Presikhaaf worden er regelmatig updates en foto's op de website (www.presikhaaf.nl/vernieuwt) en de Facebookpagina van het centrum geplaatst (www.facebook.nl/winkelcentrumpresikhaaf).