Afbeelding

Bridget Vermeer grossiert in medailles tijdens regiokampioenschappen

ARNHEM – Voor Bridget Vermeer van VZC waren de Regiokampioenschappen Midwest zeer succesvol. Van de dertien individuele starts werden er liefst elf met goud en twee met zilver bekroond, terwijl ook de drie estafettes goed waren voor de hoogste plaats op het erepodium.

Bridget maakte begin van dit seizoen de overstap naar Veenendaal en deze switch werpt duidelijk zijn vruchten af. Zo won ze 21 oktober op de 800m vrije slag opnieuw een bronzen medaille tijdens de NJJK in Amsterdam. Zaterdag 18 november was er op deze afstand regionaal goud in een prachtige tijd van 9.52.05 waarmee ze opnieuw 9 seconden sneller was dan enkele weken geleden. Ook met de kortere afstanden op de vrije slag kan Bridget steeds beter uit de voeten en verpulverde ze op alle afstanden haar persoonlijke record.

Bridget staat al langer bekend als een sterke zwemster op de wisselslag en die kwaliteiten werden bevestigd tijdens deze regiokampioenschappen. Het goud op de 200m en de 400m wisselslag behaalde ze in tijden van respectievelijk 2.37.87 en 5.41.85. Indrukwekkend is haar progressie op de schoolslag, waarmee ze inmiddels ook tot de top van Nederland behoort.

Van 14 - 17 december wordt in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion van Eindhoven weer gestreden om de titels voor de beste junioren- en jeugdzwemmers van Nederland. Bridget heeft inmiddels een flink aantal limieten gerealiseerd en gaat, na twee drukke maar succesvolle weekenden, door met de voorbereiding op deze nationale kampioenschappen.