Impressie interieur museumwoning Zilverschoonstraat Arnhem
Foto: Laura Smedts
Impressie interieur museumwoning Zilverschoonstraat Arnhem Foto: Laura Smedts Foto: Laura Smedts

Museumwoning zoekt uw fotoalbum

ARNHEM - Heeft u al eens gehoord van de museumwoning in jaren '50 stijl in de wijk Malburgen? Een bezoekje aan deze woning brengt u terug naar die tijd dankzij een passende inrichting en uniek beeldmateriaal van de familie die het pand aan de Zilverschoonstraat 65 jaar lang bewoonde.

De huidige bewoners van de museumwoning zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een wandelroute vanuit deze woning. Het doel is met oude foto’s van bewoners uit de oorspronkelijke wijk Malburgen een wandelroute te maken. Bezoekers van de museumwoning kunnen deze route dan bewandelen naar afloop van een bezoek aan de museumwoning tijdens maandelijkse openstellingen. De route zal zich concentreren op de wijk en de veranderingen die vanaf de Jaren ’50 plaats hebben gevonden.

Wellicht kunt u ons daarmee helpen. Heeft u nog oude fotoalbums waarin het oude Malburgen goed zichtbaar is? Denk daarbij aan foto’s van het straatbeeld van de jaren ‘50/’60/’70. Denk ook aan foto’s waarop familie te zien is bij bijvoorbeeld een kerk- of schoolbezoek op plekken die momenteel een andere bestemming hebben. De foto’s en daarbij horende verhalen mag u verzenden naar museumwoningzilverschoonstraat@gmail.com Twijfels of uw beeldmateriaal geschikt is om op te nemen in de route? Kom dan even langs tijdens een van de openstellingen aan de Zilverschoonstraat met de foto en het verhaal en uw contactgegevens op papier bijgevoegd. De bewoners zullen u dan rondleiden en later contact met u opnemen betreft het beeldmateriaal. Meer informatie kunt u vinden op museumwoningenarnhem.nl.