Informatieavond Executieve functies

ARNHEM - Op dinsdag 3 oktober van 19.30 tot 21.30 uur is er op VSO Mariëndael aan de Middachtensingel 12 een informatieavond over executieve functies.

Executieve functies maken het mogelijk om gedrag goed te organiseren. Ze zijn nodig voor strategisch denken, om rationele beslissingen te nemen en te kunnen focussen op wat belangrijk is. Deze functies worden geregeld in de hersenen. In een bepaald gedeelte van de hersenen bedenken we dingen als: waar was ik net en waar wil ik naar toe; hoe pak ik iets aan, wat moet er eerst gebeuren en wat komt er daarna; hoe stel ik me flexibel op om mijn plannen daadwerkelijk uit te voeren. Hoewel vaker bij mensen met autisme, kunnen ook bij mensen zonder autisme de executieve functies in mindere mate ontwikkeld zijn.

AIC Arnhem heeft Silke Polman uitgenodigd een workshop rondom executieve functies te verzorgen. Silke is werkzaam bij de Onderwijsspecialisten (Voorzitter Kennisteam Autisme) en tevens zorgcoördinator bij Practicon Doetinchem. Ze heeft jaren bij het Steunpunt Autisme & Onderwijs Achterhoek gewerkt.
Tijdens deze workshop zal Silke stil staan bij het belang van het ontwikkelen van executieve functies, ofwel zelfsturing. Deze workshop is bedoeld als bewustwording van een aantal executieve functies en van de functie van deze cognitieve vaardigheden.


De toegang voor deze avond is gratis, voor consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd. Wèl graag opgeven via aic.gp.arnhem@gmail.com onder vermelding van 'executieve functies'.