Informatiebijeenkomst oprichting leesgroep kunstgeschiedenis

ARNHEM - Mensen in Arnhem die zijn geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen op donderdag 12 oktober 19.00 uur kennismaken met het idee van 'leesgroepen kunstgeschiedenis'.

De informatiebijeenkomst in de Bibliotheek Rozet is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.


Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op 12 oktober om 19:00 uur op de eerste verdieping in de Bibliotheek Rozet, Kortestraat 16, Arnhem.
Deelname is gratis en vrijblijvend. Na een algemene inleiding worden afspraken gemaakt met degenen die in de leesgroep willen stappen.

Aanmelden bij de bibliotheek, 026 3543111, of bij Senia 0570 562656 of stuur een mail aan info@senia.nl.