IVN over vruchten en bomen

in Heemtuin Presikhaaf

ARNHEM - Zondag 24 september is er een rondleiding van IVN in Heemtuin Presikhaaf. Met als centraal onderwerp vruchten en bomen.

We zijn al bijna in de herfst beland. Aan het einde van het groeiseizoen moeten bomen en struiken aan voortplanting denken. Eigenlijk hebben ze dat allang gedaan, maar nu, tegen de herfst, zijn daar de resultaten van te zien. IVN Arnhem bekijkt het graag met jou.Veel bomen en struiken vertonen nu bijvoorbeeld kleurige bessen, die onder andere door de vogels worden gegeten. De pitten die erin zitten, worden ergens anders weer uitgepoept. Maar er zijn talloze andere manieren om zaden en vruchten te verspreiden. Daarvoor worden dieren gebruikt, maar ook de mens, de wind en het water spelen een belangrijke rol. De natuurgidsen nemen deze interessante materie eens goed 'onder de loep'. De heemtuin biedt voorbeelden te over!

De aanvang van deze rondleiding is 14.00 uur bij de ingang van de tuin aan de Ruitenberglaan 4, die wordt onderhouden door Natuurcentrum Arnhem. Deelname is gratis voor iedereen en aanmelden is niet nodig. Informatie over andere IVN-activiteiten staat op ivn.nl/afdeling/arnhem.