Waarom ehbo zo belangrijk is...

ARNHEM - Weet jij wat je moet doen? Iedereen weet het: een ongeluk ligt in een klein hoekje, maar weet je dan ook wat je moet doen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Wanneer iemand zich in een levensbedreigende situatie bevindt en er niemand is die adequaat kan helpen, kan zo'n persoon gewoon doodgaan. Ruim 300.000 mensen zijn in het bezit van een ehbo-diploma: zij wéten wat ze moeten doen!

De ehbo-cursus leidt op voor het door het Oranje Kruis erkend diploma Eerste Hulp. In slechts acht lessen leert men wat er gedaan moet worden maar vooral wat men moet láten. Men leert reanimeren in geval van een acute hartstilstand en tevens een Automatisch Externe Defibrillator (AED) te bedienen. De cursus wordt afgesloten met een examen. De cursus start op 18 september. De kosten bedragen 125 euro per persoon, inclusief materialen en examen.

Informatie en aanmelding via de website van EhboArnhem: www.EHBOArnhem.nl of via 06 83856101. Het is zo van belang dat meer mensen deze cursus gaan volgen, zodat iedereen die een ongeluk krijgt, er profijt van ondervindt.

Ehbo Arnhem wilt u graag opleiden voor dat éne moment dat uw naaste familie, vriend of vriendin, uw buur of zomaar iemand op straat, ú nodig heeft en van ú hulp kan ontvangen omdat ú daarvoor geleerd heeft.