Afbeelding
Foto:

Heel Gelderland sport

tijdens de Nationale Sportweek

ARNHEM - Van 9 tot en met 17 september bruist het tijdens de Nationale Sportweek (NSW) van de sportactiviteiten in Gelderland. De NSW wordt groter dan ooit! Scholen, gemeenten, verenigingen, buurtsportcoaches en andere sportieve deelnemers zetten zich ook dit jaar weer in om sportmogelijkheden onder de aandacht te brengen.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. Vrijwel elke Gelderse gemeente organiseert een eigen Nationale Sportweek. Aan de NSW is het thema ‘Ik neem je mee!’ verbonden. Het idee is dat enthousiaste sporters mensen die niet of weinig sporten meenemen naar de eigen sportclub. Zo komen inactieve mensen van de bank en zetten meer mensen zich als vrijwilliger in voor verenigingen. Voor sportclubs en gemeenten dus een mooie kans om sportactiviteiten te organiseren die hierbij passen. De Gelderse Sport Federatie (GSF) organiseert een aantal acties zoals de verkiezing ‘Fitste juf en meester van Gelderland’ en ‘Inspiratiesessie open club’, om de vereniging open te stellen voor andere doelgroepen.

De Gelderse Sport Federatie en de provincie Gelderland grijpen de Nationale Sportweek aan om te laten zien hoe leuk sporten is voor alle doelgroepen. Er worden veel sportieve activiteiten georganiseerd. Op de site www.geldersesportfederatie/sportweek staat het actuele programma.