Afbeelding

De paden op, de lanen in. Vooruit met…Renie Drost.

ARNHEM - Renie Drost is een van de enthousiaste vrijwilligers die Malburgen rijk is. Ook in het Bruishuis is ze vaak te vinden. Zo bemenst ze daar de wijkwinkel minimaal een ochtend in de week. Verder heeft ze een wandelgroepje waarmee ze elke maandagochtend in Malburgen en omgeving loopt.

In oktober bestaat dat wandelgroepje alweer zes jaar. Renie loopt meestal met twee andere dames en een heer en daarna drinkt het clubje koffie in het Bruishuis. Meer mensen zijn natuurlijk altijd welkom; hoe meer zielen, hoe meer vreugd. "We gaan eigenlijk altijd; alleen bij extreem weer blijven we thuis", zegt Renie. "De ene keer lopen we door de uiterwaarden, dan weer eens over de dijk en we wandelen door de wijk en zien daar elke keer weer andere dingen. Het fijne is dat je lekker buiten bent en dat je gezellig een praatje maakt met elkaar. Je komt er even uit, ook op dagen waarop je in je eentje waarschijnlijk thuis zou blijven zitten."

Wilt u ook meelopen? Dat kan, elke maandagochtend van 10:00 tot 11:00 uur. Vertrekpunt is de hal van het Bruishuis, aan de Akkerwindestraat 1. Het is gratis; behalve het kopje koffie aan het eind. Wilt u eerst meer weten? Renie zit elke woensdagochtend in de wijkwinkel in het Bruishuis. Loop gewoon even binnen, dan kunt u het haar zelf vragen.