Afbeelding

IVN: eten in Heemtuin Presikhaaf

ARNHEM - Alles wat we eten, komt uit de natuur. Onze groenten, fruit, granen en knollen hebben “wilde” voorouders. In de vegetaties op de heemtuin zijn daarvan allerlei voorbeelden te vinden.

Onder de wilde planten zijn veel gewassen, die we rechtstreeks kunnen eten. Op zondagmiddag 3 september kan je met IVN natuurgidsen kijken naar, proeven van en ruiken aan eetbare planten die in de heemtuin staan. Het gaat ook om planten die overal in de natuur zijn te vinden. Soms gewoon op de hoek van de straat en in de tuin. Het zal een middag worden met veel culinaire hoogtepunten! En met recepten...

Dit onderwerp is in het verleden een topper gebleken wat betreft het aantal deelnemers. Daarom is het weer opgenomen in het Heemtuinprogramma van IVN Arnhem en is aanmelden nodig. Dat kan je doen vòòr 1 september via heemtuin@ivnarnhem.nl of telefoon 026 3637323. Er is een maximum van dertig deelnemers. Een vrijwillige bijdrage in de kosten is welkom. De aanvang is 14.00 uur bij de ingang van de tuin aan de Ruitenberglaan 4, die wordt onderhouden door Natuurcentrum Arnhem. Informatie over andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.